Csocsó-sztori

Eredeti cím: 
Metegol

A Csocsó-sztori az elmúlt év egyik legnagyobb kasszasikere volt Argentínában, de a világ minden táján nagy szeretettel fogadták ezt a színvonalas családi animációt. A film kacagtató egyedi humorral mesél a labdarúgás minden szépségéről, és a játékot övező legendákról, babonákról. Campanella rendező a történetben számos ikonikus filmalkotásra vonatkozó utalással teszi szórakoztatóbbá a filmjét.

Egy apuka lefekvés előtt egy mesét kezd el mondani kisfiának…
Amadeo egy kicsi faluban él, amit senki sem ismert. Napjait, gyerekkora óta a helyi társadalmi élet központjában, egy kis vendéglőben töltötte, ahol féltve dédelgetett csocsó-asztalán való játék, és titkos szerelme, Lara utáni vágyakozás tette ki a mindennapjait. Megszokott kis élete hirtelen darabokra hullott, amikor a falubéli Ász, mint a világ legjobb labdarúgója visszatér, hogy egy gyermekkori csocsóvereségéért elégtételt vegyen, nem csak Amadeón, hanem az egész falucskán. Ász bosszúja kegyetlen. A falucska lerombolását a vendéglővel kezdi, azon belül is a csocsó asztallal.
Amadeo összeomlott világát siratja, amikor hirtelen valami varázslatos történik: csocsóasztalának egyetlen általa megmentett játékosa, CséKá életre kel. A csapat gólvágója bátorságot önt Amadeóba és együtt indulnak útra, hogy megtalálják a csapat többi játékosát Betót, Öcsit, Lisandrót és a többieket. A veszélyes, varázslatos és persze szórakoztató kalandok során, újra összeáll a legendás csapat, hogy megmentsék falujukat, visszahódítsák Larát, és igazi, ütőképes focicsapattá válva egy „igazi” labdarúgó mérkőzésen is legyőzzék Ászt és csapatát.

Bemutató: 
csü., 2015/03/05
Rendező: 
Juan José Campanella
Forgalmazó: 
MTVA
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)