Az oroszlánkirály

Eredeti cím: 
The Lion King

A Disney folytatja a Dzsungel könyvével elkezdett élőszereplős filmek feldolgozását a legújabb technikai újítások használatával.

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon nem nézi jó szemmel a jövevény érkezését, és gonosz tervet forral. Egy árulást követően a fiatal Simba messze az otthonától találja magát, de új barátainak segítségével talán lehet még lehetősége arra, hogy visszatérve otthonába átvegye jogos örökségét.

A zenés film eredeti dalait Elton John szerezte, a szövegeket Tim Rice írta, a filmzene pedig Hans Zimmer munkája, amiért Oscar-díjat vehetett át, továbbá a film egyik betétdala is elnyerte az aranyszobrot. A Disney később két kapcsolódó filmet is készített, a történet folytatásaként funkcionáló Az oroszlánkirály 2. – Simba büszkeségét és az első rész közben játszódó Az oroszlánkirály 3. – Hakuna Matatát.

Bemutató: 
csü., 2019/07/18
Rendező: 
Jon Favreau
Szereplők: 
Eredeti hangok: Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Donald Glover, Alfre Woodard
Szereplők: 
Magyar hangok: Draskóczy Balázs, Fekete Ernő, Vass Gábor, Szemenyei János, Faragó András, Elek Ferenc, Péter Szabó Szilvia, Posta Victor, Peller Anna, Nádasi Veronika
Forgalmazó: 
Fórum Hungary
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)