Az oltalmazó

Eredeti cím: 
The Marksman

A kortárs western, a road movie és az akciófilm különleges keveréke a mozi, amely zsigeri módon kíván hatni a közönségre.

A kérges szívű arizonai farmer, Jim Hanson (Liam Neeson) semmi másra nem vágyik, csak hogy békén hagyják, miközben próbálja elhárítani a kilakoltatás veszélyét, és megkeresni a betevőt a határ közelében fekvő földjén. Azonban minden megváltozik, amikor az egykori tengerészgyalogos szemtanúja lesz, ahogy a tizenegy éves Miguel (Jacob Perez) és édesanyja, Rosa (Teresa Ruiz) menekülni kényszerül egy drogkartell bérgyilkosai elől, akiknek élén a könyörtelen Mauricio (Juan Pablo Raba) áll. Miután lövöldözés tör ki, a sebesült Rosa könyörög Jimnek, hogy helyezze biztonságba a fiát chicagói rokonaiknál. Jim mostohalánya, Sarah (Katheryn Winnick) tiltakozása ellenére átcsempészi Miguelt a helyi amerikai határellenőrző állomáson, és együtt vágnak neki a nagy útnak, egy csapat bérgyilkossal a nyomukban. Jim és Miguel lassacskán elkezdenek szót érteni egymással, és különös barátság szövődik közöttük, miközben Mauricio és a többi hidegvérű gyilkos szorosan a nyomukban jár.

Egy kis méretű főszereplő: A fiú

Miguel, a tizenegy éves, harcias kis árva szerepére Chelsea Bloch és Marisol
Roncali casting igazgató több száz videó végignézésével kereste a megfelelő színészt. Végül két jelöltre szűkítették le a kört. - Az egyik kisfiú nagyon kifinomult előadó volt, de nem láttam benne azt a lázadó vonást, amit kerestem - számol be a szereplőválogatásról Lorenz. - A másik srác Jacob Perez volt, akinek alig volt színészi tapasztalata, a tekintetében és a tartásában viszont olyasvalamit láttam, amit nem lehet tanítani. Lorenz elküldte a két jelölt videóját Neesonnak véleményezésre. - Miután Liam mindkét meghallgatást végignézte, ragaszkodott hozzá, hogy Jacob kapja meg a szerepet.

Bemutató: 
csü., 2021/12/02
Rendező: 
Robert Lorenz
Szereplők: 
Liam Neeson, Teresa Ruiz, Jacob Perez, Alfredo Quiroz
Forgalmazó: 
Prorom
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)