Az aranypinty

Eredeti cím: 
The Goldfinch

A film Donna Tartt bestsellerlista-vezető regényét dolgozza fel. Lebilincselő történet Nicole Kidman és Ansel Elgort főszereplésével.

Bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban. Kevesen élik túl a merényletet: egy 13 éves srác édesanyja meghal, ő azonban kijut a romok alól – és magával visz egy 17. századi németalföldi festményt. A félig elárvult fiú attól kezdve mindenhova magával viszi a képet: egy ideig részeges apjával tart Las Vegasba, azután jómódú nevelőszülőkhöz kerül, később műtárgyakat hamisít, zsarolásba keveredik és egy nemzetközi műtárgycsempész banda is üldözőbe veszi… De bárhová vetődik, jó és rossz emberek között, saját jó és rossz tettei nyomán mindig vele marad Az aranypinty… és befolyásolja az életét. A Pulitzer-díjas, a New York Times toplistájának csúcsára is feljutó regényből világsztárokkal készült az izgalmas, fordulatos és megható történet.

Bemutató: 
csü., 2019/09/19
Rendező: 
John Crowley
Szereplők: 
Nicole Kidman , Ansel Elgort , Finn Wolfhard , Sarah Paulson , Luke Wilson , Jeffrey Wright , Oakes Fegley , Aneurin Barnard
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)