47 Ronin

Eredeti cím: 
47 Ronin

A látványos film - melyet hazánkban is forgattak - oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk. Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat, és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák.

Egy cselszövő nagyúr megölte a 47 ronin hűbérurát, őket pedig elűzte földjükről. A harcosok megesküsznek, hogy bosszút állnak urukért és helyreállítják rendjük becsületét. A száműzött roninoknak szükségük van Kai (Reeves), a korábban elkergetett félvér segítségére, hogy keresztülverekedhessék magukat a veszélyes vadonon, amelyben szörnyetegek, alakváltó boszorkányok és más megannyi borzalom várja az utazót. A korábbi megtagadott rabszolga hőssé érik a küzdelemben, és a maroknyi lázadó példaképévé válik, akik elindulnak földjük visszaszerzéséért – és hogy bevonuljanak a történelembe.

A történet Japán egyik leghíresebb és legnagyobb tiszteletnek örvendő legendájának feldolgozása. Eredete a 18. század elejéig nyúl vissza, amikor 47 nemes szamuráj bosszút állt tőrbe csalt ura haláláért.
A látványos 3D-s akciófilm újragondolja Japán nemzeti legendáját, amelyet az idők során számos alkalommal interpretáltak már írásban és mozis, tévés feldolgozásokban; a roninok önfeláldozásával és halhatatlan becsületével most a közönség új nemzedéke ismerkedhet meg, ahogyan még senki soha nem láthatta.

A 47 ronint budapesti stúdiókban és a London melletti Shepperton Studios hatalmas díszleteiben forgatták. Az alkotók célja az volt, hogy Japánnak azt a romantikus képét keltsék életre, amely az emberek fejében él. Budapesten építették meg a Dejima-szigetet, amely egy holland tulajdonban lévő kereskedelmi központ volt, amit aztán a japánok visszaköveteltek maguknak a Nagaszaki-öbölben. Itt talál egymásra Kai és Oisihi, amikor a ronin kiszabadítja a történet főhősét a fogságból.

Bemutató: 
csü., 2013/12/26
Rendező: 
Carl Rinsch
Szereplők: 
Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Cary-Hiroyuki Tagawa, Tadanobu Asano
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)