romantikus vígjáték

Szivecskéim

Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és vágyottabb érzésekről szól. Mouret egy egész életművet szentel a pozitív kicsengésű romantikus vígjátékok készítésének, s közülük a Csak egy csók és A szerelem művészete a hazai mozikban is nagy sikerrel futott. A Szívecskéimben a rendező-forgatókönyvíró a főszerepet is maga játssza.

Bemutató: 
csü., 2016/03/03
Rendező: 
Emmanuel Mouret
Szereplők: 
Emmanuel Mouret, Laurent Stocker, Anaïs Demoustier, Virginie Efira
Forgalmazó: 
Vertigo Media

Tovább

Válás francia módra

A Válás francia módra klasszikus romantikus vígjáték, amelyben ezúttal az olaszos temperamentum és a francia romantika találkozik. A film követi a közelmúlt népszerű romantikus mozijainak a sikerreceptjét, amelyhez kiváló háttérül szolgál a mindig gyönyörű Párizs és legigézőbb helyszínei.

Bemutató: 
csü., 2014/12/18
Rendező: 
Dorothée Sebbagh
Szereplők: 
Géraldine Nakache, Kim Rossi Stuart, Pascal Demolon
Forgalmazó: 
Vertigo Média

Tovább

Apropó szerelem

A Roxanne és az IQ – A szerelem relatív rendezője, Fred Schepisi a sármos Clive Owen (Anyátlanok, Közelebb) és a gyönyörű Juliette Binoche (Csokoládé, Az angol beteg) főszereplésével készítette el legújabb romantikus vígjátékát. Az Apropó szerelem minden képkockája és minden szava arról árulkodik, hogy életünk két legnagyobb mozgatórugója még mindig a művészet és a szerelem.

Bemutató: 
csü., 2015/01/01
Rendező: 
Fred Schepisi
Szereplők: 
Clive Owen, Juliette Binoche, Bruce Davison, Navid Negahban, Amy Brenneman, Valerie Tian
Forgalmazó: 
Cinetel

Tovább

Saint-Tropez-ban történt

Zef feleségének temetése arra a napra esik, amikor testvérének, Roninak lánya örök hűséget esküszik szerelmének. A két testvér szinte mindenben különbözik a másiktól: felfogásuk a munkáról, ízlésük a nőkről szöges ellentétben állnak egymással; míg egyikük vallásos, másikuk nem veti meg az élet bűnös örömeit, s a szerencsétlen időzítés csak tovább mélyíti a kettejük között lappangó feszültséget.

Bemutató: 
csü., 2014/04/17
Rendező: 
Danièle Thompson
Szereplők: 
Elmosnino, Kad Merad, Lou de Laâge, Clara Ponsot, Monica Bellucci
Forgalmazó: 
ADS

Tovább

Házasokk!

A film egy tipikus vidám és szívből jövő brit romantikus vígjáték, amely a tavalyi "Időről időre" és az "Az a bizonyos első év" nyomdokain haladva mutatja be egy esküvő előkészületeit és a jegyespár megpróbáltatásait a legény-/leánybúcsútól az oltárig.

Bemutató: 
csü., 2014/04/03
Rendező: 
Jesse Lawrence
Szereplők: 
Noel Clarke, Mena Suvari, Talulah Riley, Matthew McNulty
Forgalmazó: 
Parlux Entertainment

Tovább

Szerelem a felhők felett

A Szerelem a felhők felett szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és vágyottabb érzésekről szól, amelyből nem hiányozhat a finom humor és irónia, miközben követi a klasszikus francia műfajfilmes hagyományokat.

Bemutató: 
csü., 2014/03/13
Rendező: 
Alexandre Castagnetti
Szereplők: 
Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen
Forgalmazó: 
MTVA

Tovább

Megdönteni Hajnal Tímeát

A film egyik különlegessége, hogy először láthatják a hazai nézők magyar film főszerepében Osvárt Andreát, több nagysikerű nemzetközi film sztárját. A karizmatikus színésznő egy boldogságot kereső fotómodellt alakít, aki minden férfi vágyainak megtestesítője. A két férfi főszerepet Simon Kornél (Társas játék, Coming Out) és Szabó Simon (Papírrepülők, Moszkva tér, Hacktion), alakítja.

Bemutató: 
csü., 2014/02/13
Rendező: 
Herczeg Attila
Szereplők: 
Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Lengyel Tamás, Jordán Adél, Kamarás Iván, Szandtner Anna, Hirtling István, Békés Itala
Forgalmazó: 
InterCom

Tovább

Lola Versus

A nagy sikerű Szép kis szakítás (Breaking Upwards) című film alkotópárosa, Daryl Wein és Zoe Lister-Jones új vígjátéka arra keresi a választ, maradt-e még romantika ebben a felgyorsult modern világban. Kutatása néha kellemetlen, néha kifejezetten abszurd dolgokra világít rá, de ezt mindvégig finom humorral teszi. A film egy nagyvárosi szingli vidám története szerelemről és csalódásról.

Bemutató: 
csü., 2013/11/21
Rendező: 
Daryl Wein
Szereplők: 
Greta Gerwig, Joel Kinnaman, Zoe Lister-Jones, Hamish Linklater, Bill Pullman, Ebon Moss-Bachrach, Jay Pharoah, Debra Winger
Forgalmazó: 
Cinetel

Tovább

Végtelen szerelem

Ha Valentin-nap, akkor szerelmes film kerül a mozikba. A Végtelen szerelem c. romantikus filmben a fiatalokat egy zord atya próbálja elválasztani egymástól. A mozi sztorija elsőször 1981-ben került vászonra Brooke Shields főszereplésével, és óriási sikert aratott. A film betétdalát (Endless Love), amelyet Lionel Richie és Diana Ross jegyez, Oscarra is jelölték.

Bemutató: 
csü., 2014/02/13
Rendező: 
Shana Feste
Szereplők: 
Alex Pettyfer, Gabriella Wild, Bruce Greenwood, Robert Patrick
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film

Tovább

Frances Ha

A Frances Ha vígjáték a New York-i huszonévesek párkapcsolatairól és mindennapjairól kifinomult, hiteles és roppantmód szerethető stílusban. Az év legbájosabb romantikus vígjátéka Amerikában villámgyorsan kultstátuszba került, a kritikusok egybehangzó lelkesedését is elnyerve.

Bemutató: 
csü., 2013/10/31
Rendező: 
Noah Baumbach
Szereplők: 
Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver, Grace Gummer, Michael Zegen
Forgalmazó: 
Mozinet

Tovább