Top Gun filmek kék lemezen - repülj otthon a fellegekbe

Tom Cruise előtt senki sem gondolta volna, hogy a repülős filmek is kasszát robbanthatnak. A Top Gun és Top Gun: Maverick látványorgiával sikerült, ráadásul most dupla kék lemezen is megtapasztalhatjuk a különleges élményt otthon. Az extrák pedig tovább fokozzák a „hype”-ot. Egyértelmű, hogy a második rész a legjobb, de ez egyéni döntés kérdése, az viszont tény, hogy a főszereplő még mindig jól tartja magát. Olvass tovább, hogy megismerd a részleteket!

Minden változik

A 80-as évek Tony Scott-féle Top Gunja olyan kultikus akciófilm , amely valahogy kulturális jelenséggé nőtte ki magát. A mozi Tom Cruise karrierjét a csúcsra repítette, miközben a haditengerészet utánpótlásának számát is növelte, és furcsa módon a 80-as évek rajongói kedvenceként és sok-sok vicc alapjaként is megállta a helyét. A klasszikus Dolby Atmos hangzással élvezhető igazán, amely felülmúlja a korábbi SDR-kiadásokat, így ez a film a valaha volt legjobb élményt adja.

Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) – olyan, mint Peter Pan a Sohaországban, jól él, de még mindig az örök bajkeverő, akit a 80-as években megismertünk. Miközben páratlan pilótakészségével (például egy kísérleti lopakodó bombázó tesztelésével) még mindig a másodperc törtrészének pontosságát igénylő, nagy horderejű manőverekre képes, mégis sikerül felégetnie minden hidat, amelyen átkel, és a légierő felettesei megvetik, hogy túlságosan is jó a munkájában, mert vakmerő, azonban már eljárt felette az idő, amikor a drónok minden piszkos munkát el tudnak végezni. Hősünk szívtipró imázsából sem veszített, igaz ez kevés ahhoz, hogy megmaradjon az állása. Válaszút elé kerül: vagy emelt fővel távozik, vagy tanár lesz az újoncok kiképzésénél, akikkel együtt egy lehetetlennek tűnő bevetésen kell helytállnia.
Mavericknek meg kell birkóznia múltbeli traumáival, és újakat kell elfogadnia, miközben megtanulja, hogyan legyen tanár, mentor és felnőtt, mielőtt vezeti a különleges egységet az ismeretlen ellenség felé.

Nézzük, hogy miben más a Maverick mint az eredeti film:

A nyitó és záró jelenet. Hasonló, de jobb, mint az eredeti. Ezt látni és hallani, illetve átélni kell! Utóbbinál Lady Gaga dala kötelező eleme a mozinak. És a repülési jelenetek? Jobb, mint az első részben, éppen ezért a Maverick önálló moziként is megállja a helyét. Tekintsünk el a CGI-től és csak dőljünk hátra, hogy a mozi magával ragadjon!

A második rész közel 90 percnyi extrái bepillantást engednek a rajongóknak az
elsöprően sikeres film készítésébe. Megismerhetjük a színészek kőkemény repülési kiképzési programját, megtudhatjuk, hogyan készültek minden idők leglátványosabb légi felvételei, és megismerkedhetünk a külön a filmhez tervezett lenyűgöző hiperszonikus kísérleti repülőgéppel. A saját repülőgépét vezetve Tom Cruise a repülés iránti szenvedélyéről vall, a 75. Cannes-i Filmfesztiválon pedig rendkívüli pályafutásáról mesél. Mindezek mellett Lady Gaga és a OneRepublic videoklipjeit is megtekinthetjük.

Az extrák közt megtekinthetjük azt is, hogy Cruise és társai, köztük Miles Teller, Glen Powell és Monica Barbaro, valamint Joseph Kosinski rendező valóban megörökítették Hollywood történetének legvalósághűbb légi jeleneteit.

Aki szereti Tom Cruise-t, annak kötelező darab a Blu-ray, ha pedig valami újra vágyik, akkor ismerkedjen meg mindkét filmmel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)