Száz film versenyez a Bujtor István-díjért, Oscar-díjas rendező is ringbe száll

Minden eddiginél nagyobb szabásúnak ígérkezik a XI. Bujtor István Filmfesztivál: elképesztően színes a filmes versenyprogram, de koncertek, színházi előadások, hajózás, veterán autós felvonulás, kiállítások és gasztro-programok is várják a mozirajongókat és a kikapcsolódni vágyókat Balatonszemesen augusztus 17. és 21. között, majd augusztus 22-én a Bujtor István vitorlás Emlékverseny Kenesén, Aligán és Almádiban.

141 nevezett alkotás közül száz film jutott be a versenyprogramba, s ezek többségét láthatja majd a közönség Balatonszemesen, méghozzá az alkotók jelenlétében. Olyannyira, hogy augusztus 17-én délután Bujtor Balázs hegedűművész, Bujtor István fiának zsigulis felvezetésével vonulnak egymás után a művészek, a zsűri, a Bujtor-család és a sztárvendégek a vörös szőnyeghez a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház előtt, ahol a versenyfilmek vetítése zajlik majd pódiumbeszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, filmes kulisszákkal.

A versenyprogram alkotásainak értékelése és a vetítési program összeállítása javában zajlik, de az már bizonyos, hogy olyan filmeket láthat a közönség az alkotók jelenlétében, amikért érdemes lesz Balatonszemesre menni. A stúdiók, filmesek – Bujtor István életművét szem előtt tartva – a krimi, a rejtély, a vidámság, a fordulatokban gazdag emberi történetek, a versek, s ezúttal a karantén témájával és eszközeivel tudtak nevezni a versenyprogramba.

A fesztiválon kertmoziban nézhetik meg az Ötvös Csöpi-filmeket a rajongók. Koncertet ad Molnár Ferenc Caramel, fellép az Irigy Hónaljmirigy, Nagy Bogi, Hajdu Steve, Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Köllő Babett, Göth Péter, Szász Kati, a Pécsi Nemzeti Színház, a Csavar Színház, a Bóbita Bábszínház és az Escargo Hajója színészei, a PTE Brass Band fúvósai, DJ Dominique, Bánhidi Krisztián, Molnár György és még sokan mások. Lesz retro utcabál, mulatság, s közben megkóstolhatjuk Ötvös Csöpi kedvenc ételeit, bepillanthatunk a forgatások kulisszái mögé és gyönyörködhetünk a veterán autókban. Augusztus 21-én és 22-én pedig jön a nagymúltú Tabu Kupa, vagyis a Bujtor István Emlékverseny, Balatonkenesén.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)