A streaming boom alatt érdemes még áldozni a házimozi lemezekre?

A streamingszolgáltatóknak (pl.: Netflix, Disney+ vagy HBO Max) köszönhetően bármikor és bárhol nézhetjük kedvenc filmjeinket. Azonban mégis az a legjobb, ha otthon a DVD-k és Blu- ray lemezek társaságában szórakozunk. A gond az, hogy a Disney (ideértve a Marvel franchise-t is) nem tesz már rá magyar specifikációt a lemezeire, a Universal-nak meg nincs honi forgalmazója. Szerkesztőségünk megtalálta a megoldást a FilmGame.hu cseh webshop oldalán.

A streaming szolgáltatások elterjedtsége között megbocsátható, ha azt gondoljuk, hogy a fizikai lemezek, ha még nem is elavultak, de legalább nyugdíjba vonulnak. Ami a filmek tulajdonjogát illeti, az emberek sok okból még mindig szeretik a DVD és Blu-ray lemezeket. Hazánkban számos webshopból rendelhetünk új és akciós termékeket. Viszont mi – legalábbis képzeletben – egészen Csehországig jutottunk, hogy a fizikai valójában élvezzük Ridley Scott A Gucci-ház eposzát vagy a dupla kék lemezes James Bond: Nincs idő meghalni kiadványokat. Egyébként érdekesség, hogy az említett filmek, 163 és 158 percesek.

Természetesen a cseheknél sem a FilmGame az egyetlen ilyen webshop – amely CD lemezeket, játékokat és ajándéktárgyakat is kínál – , amúgy megkerestük a cseh és szlovák jogtulajdonosokat a lemezek kapcsán és érthető módon nem szállítanak a magyar piacra. Milyen érdekes, hogy tőlünk alig 400 kilométernyi távolságban szinte hasít a filmbiznisz. A lényeg, hogy kedves honfitársunk, ha magyar szinkronos és feliratos – nálunk nem forgalmazott – filmeket szeretnél korrekt áron megvásárolni, akkor irány a világháló, illetve két példánk tekintetében az alábbiak:

www.filmgame.hu/filmy/vlastnosti-madarsky/ - filmek magyar szinkronnal
www.filmgame.hu/filmy/vlastnosti-madarske/ - filmek magyar felirattal

A termék vásárlása nagyon egyszerű: kiválasztod a kedvenc filmedet „bedobod” a virtuális kosárba, majd választasz a felkínált átvételi opciók közül (csomagpontra kéred vagy futár vigye ki a címedre). Előbbinél ingyenes az átvétel, ugyanis Budapesten igen sok gyűjtőpontot találsz és a bankkártyás fizetésre sem számolnak fel díjat, két lemez vásárlásakor csak 5 eurós postaköltség terhel. A webáruházat a „megbízható bolt” jelzővel említik a vásárlók (mert mi ennek is utánanéztünk, igen az e-kereskedelem egyik fő szabálya, hogy csak ellenőrzött és megbízható kereskedőtől vásárolj).

Ahogy korábban említettük a Disney, Fox vagy Marvel friss címeit ne keresd, mert magyar vonatkozás nincs csak angol specifikáció. A Universal termékei viszont mind elérhetők bár itt is akadnak kivételek például a Downton Abbey, egy új korszak, nem találtunk rajta magyar nyelvet és feliratot.

Tény, hogy a Blu-ray (4K és HD) lemezek mind a streaming fontos szerepet játszanak az otthoni szórakozásban. A Prime Video, a Netflix és a Disney+ által elérhető érték és minőség a legtöbb embert kielégíti, de a klasszikus DVD és a Blu-ray továbbra is fontos, ha gyűjtő vagy, illetve még sokáig szeretnéd megnézni kedvenceit nagyképernyőn. Ahogy tapasztaltuk a streaming platformokról egy idővel lekerülnek a tartalmak.

Elmondhatjuk, hogy a kedvenc Universal vagy más itthon nem kapható filmünket a www.filmgame.hu megbízható webshopból tudjuk beszerezni korrekt áron és rövid szállítási határidővel. A Disney meg a jövő zenéje vagy ki tudja, arra ott a Disney+, de ugye az igények néha sok mindent felülírnak. Mindenesetre ez egy lehetőség, próbáld ki, nekünk bevált

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)