Sikeres volt a 36. BFI Flare: London LMBTQ Filmfesztivál

Összességében a fesztiválon 25 023 látogató volt a BFI Southbankban és a BFI Playeren, és további 4,5 ezren online kapcsolódtak be a BFI Flare eseményeibe. A jegyvásárlók 58%-a először vett részt a fesztiválon. Március 16. és 27. között 12 napon keresztül a BFI Flare 42 országból 56 premierrel és 84 rövidfilmmel kápráztatta el közönségét. A BFI Player esetében 10 film premierje volt virtuálisan, és 6 rövidfilmet tekinthettek meg ingyen, plusz ott volt a díjmentes Five Films For Freedom kampány is.

A BFI Flare 174 filmkészítőt látott vendégül személyesen majd 33 országból. Érdekesség, hogy virtuálisan csak két filmes jelentkezett be az esemény alatt.

Michael Blyth, a BFI Flare vezető programszervezője elmondta: „Nagy öröm volt visszatérni a BFI Southbankhoz idén két év távollét után. A közösség a BFI Flare középpontjában áll, és nagyszerű érzés volt újra együtt egy helyszínen üdvözölni a közönséget. De az is nagyon fontos volt számunkra, hogy továbbra is elérhetőek legyenek a filmek Londonon kívül is, és elhozzuk a Flare-t az Egyesült Királyság filmkedvelőihez a BFI Playeren keresztül.”

A fesztiválról korábbi írásunk itt olvasható

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)