Nem mindennapi filmes esemény készül Londonban: indul a 34. BFI Flare: London LMBTQ Filmfesztivál

Idén március 18–29. közt rendezik meg ismét a melegfilmfesztivált a brit fővárosban (a helyszín a londoni BFI Southbank lesz). A vegyes tematikájú mustra rögtön két világpremierrel indul: Matt Fifer és Kieran Mulcare CICADA című alkotása lesz a nyitófilm, zárófilmként pedig Jessica Swale SUMMERLAND-jét vetítik; a Centerpiece vetítési blokkban pedig Sam Feder Trans Lives On Scree című dokumentumfilmjét tekinthetjük meg.

34. BFI Flare: London LMBTQ Filmfesztivál a sokszínűség jegyében!

23 ország csaknem 157 filmese vesz részt a 10 napos fesztiválon, hogy az összetartozás és az egyenlőség jegyében képviseljék országukat, valamint kultúrájukat: Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Guatemala, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Kenya, Libanon, Hollandia, Norvégia, Portugália, Szlovénia, Svédország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok és Vietnám.

A 25 évesnél fiatalabbak kedvezményesen (3 fontért) vásárolhatnak jegyet a nem mindennapi filmes eseményre. A mustra több szekciót is magában foglal több tucat játék- és rövidfilmmel:

Heart: szerelem, romantika és párkapcsolat. Ehhez a részhez 3 rövidfilmes blokk is tartozik: Catching Fields, I am my Mother's Child, Love / Sex and other Emotions;
Bodies: szex, indentitás és testiség. Itt 4 rövidfilmes blokk található: Dance Like Everyone's Watching, Go Through It, Keep On Living, School Of Life, Wonders of The Universe;
Minds: politika, művészetek és közösségek;
Best of the Year: itt olyan népszerű alkotások kaptak helyet, mint a Fájdalom és dicsőség, az Éretlenségi, az And Then We Danced vagy a Portré a lángoló lányról című film.

Mindezek mellett a szervezők idén is gondoskodnak a buliról és a szórakozásról, hogy ne csak a filmek szerelmesei hódolhassanak kedvenc elfoglaltságuknak, hanem kísérőik is... A nyitó-, valamint a zárófilm vetítése közt eltelő napokban a népszerű londoni klubok többféle zenés eseményt is kínálnak mindazoknak, akik a vetítések után, előtt vagy helyett egy kicsit lazítanának.

Bővebb infó és jegyrendelés: www.bfi.org.uk/flare

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)