Karácsonyi filmötletek! – Négy ünnepi filmajánlat!

Csillogó díszekbe öltöztetett fenyőfa köré gyűlik a család, a rokonok a gazdagon megrakott asztal körül jóízűen vacsoráznak. A TV-ben megy a „Reszkessetek, betörők!” vagy egy másik népszerű karácsonyi film. Néhány pillanatkép, amely szinte bárki ünnepi élményéhez kapcsolódhat. Az utóbbi pedig sokszor már az ember könyökén jön ki, igaz? Szerkesztőink a szokásostól merőben eltérő karácsonyi filmeket ajánlanak, hogy érdekesebb legyen az ünnepi családi mozizás!

Ritka export: A karácsonyi mese – A finn Jalmari Helander filmjében a Télapó nem az ismert, ajándékot osztogató, kedves, pocakos figura, hanem egy, a rossz gyerekekre pályázó rém. Nem csoda, hogy a lappföldi emberek már régóta próbáltak tőle megszabadulni, ami úgy tűnt, sikerült is nekik, miután egy hegy belsejébe zárták. Ám egy ásatásnak köszönhetően a rémapó kiszabadult, és nem épp szívderítő kacagással indul gyereknéző körútjára...

Durr, durr és csók – Harry Lockhart, egy pancser bűnöző, miután megpróbált megfújni néhány karácsonyi ajándékot cseberből a siker kapujába pottyan, miközben menekülésekor egy filmes meghallgatásra ront be és megkapja a szerepet. A szerepet, mely szerint magándetektívet kell alakítania és amely komoly felkészülés igényel, így mellé adnak egy igazi magánkopót, aki a legkevésbé sem vágyik erre. Ki nem állhatja Harryt. A gondok azonban nem a sorok magolásával és a gesztusok eltanulásával derülnek ki, ugyanis feltűnik egy színésznő, akinek útját halottak szegélyezik.

Csendes éj – 1944 telén az Ardennek havas tájai korántsem tartoztak a világ legkellemesebb pontjai közé, még karácsony napján sem. Ha pedig a szemben álló felek kényszerű találkozásáról és együttműködéséről beszélünk, egyenesen pokolinak hangozhat. Márpedig Rodney Gibbons mozijában három amerikai és három német katona kénytelen együtt tölteni az ünnepeket egy kis erdei kunyhóban, Elisabeth Vincken és fia vendégszeretetét élvezve. Vajon az ellentétek és a háború képes a szeretet ünnepét a gyűlölet napjává változtatni?

Karácsonyi lidércnyomás – Tim Burton ötletei alapján Henry Selick rendező a szeretet ünnepét ötvözte a rémület éjszakájával. Főhőse, Rosszcsont Jack Halloween Town ünnepelt riogatója megelégelte, hogy náluk minden a rémisztgetés körül forog. Megpróbál egy kicsit elvonulni, ám közben felfedezi, hogy a Halloween mellet más ünnep is van a világon, és eltökélt szándéka, hogy teljesen átformálja az általunk ismert karácsonyt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)