Elkészült az első előzetese Herendi Gábor új romantikus vígjátékának!

A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is.

Vera (Udvaros Dorottya) és férje (Csuja Imre) együtt valósítják meg bakancslistájukat, de már csak egy kihívás maradt, amikor a férj váratlanul elhunyt. Vera elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is teljesíti, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutják a maratont. Azonban egyikük sem készült fel fizikailag vagy mentálisan erre a megpróbáltatásra. Emma (Trill Beatrix) nem találja helyét sem a munkában, sem a magánéletben. Dorina (Tenki Réka) a karrierjére koncentrál a család helyett. Kata (Lovas Rozi) két gyermekét neveli, és arra vágyik, hogy párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét hosszú évek után. Vera egy edzőt (Ember Márk) kér fel, aki korábban Emmával egy kutyás kalandban vett részt. A karrierista Dorina barátságot köt a szomszéd kislánnyal, akit egyedül nevel a rendőrezredes, Tamás (Csányi Sándor). Vera és lányai látszólag lehetetlen küldetése meglepi a rokonokat és barátokat, de Vera rendíthetetlen.

A Futni mentem című film rendezője Herendi Gábor, akinek eddigi hét filmje közel 2,5 millió nézőt vonzott a mozikba az elmúlt két évtizedben, ezzel messze a legsikeresebb magyar rendezővé vált. A rendszerváltás utáni tíz legnézettebb magyar film közül négyet Herendi rendezett, és egyedülálló módon mindegyik filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban.

Fotókredit: Vertigo Média/Sághy Tímea

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)