Bujtor Filmfesztivál: koncertek, filmvetítések és színházi előadások

A legismertebb Ötvös Csöpi akció vígjátékok mellett 52 versenyfilmes alkotást nézhet meg a közönség a X. Bujtor István Filmfesztiválon, augusztus 17-től 20-ig Balatonszemesen, ahol koncertek, színházi előadások, Bujtor ételkóstolók, hajókirándulások és Bujtor emlékkiállítás is emlékeztet a Balázs Béla-díjas filmrendező, színművész producerre.

A kiállításon maga a Pogány Madonna is látható lesz, ami az Ötvös Csöpi filmek első darabjának szimbóluma. A Filmfesztivál versenyprogramjának fődíja a kategóriánként elnyerhető Bujtor István-díj, amelynek megalkotására Árvay Zolta képzőművészt kérték föl a szervezők, a díjjal járó egymillió forintos összdíjazás mellett.

Az Ötvös Csöpi filmeket sorrendben láthatja a nagyérdemű: A Pogány Madonna, Az elvarázsolt dollár, a Hamis a baba és a Csak semmi pánik kerül vászonra.

A Filmfesztivál tíz évvel ezelőtt, Kiss László kezdeményezésében, rögtön a művész halála után indult el. Szervezői a Latinovits Emlékmű Alapítvány, az Aktor Produkció, a myspace produkció, a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Művelődési Ház és Balatonszemes Önkormányzata.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)