Turay Ida Színház

"Elsősorban színházi színésznek érzem magam" – beszélgetés Hűvösvölgyi Ildikóval

A színésznő számos színházi szerepet tudhat a háta mögött. Beszélgetésünk apropója az októberi Józsefvárosi West Side Story, azaz a Bubamara c. musical. Az új bemutató mellett azonban a múltról is kérdeztük Ildikót.

Tovább

Ember Márk kapta a Babicsek Bernát díjat

Frech' Zoltán színművész volt a konferanszé, aki vezényelte az eseményeket. Egy emlékfilm vetítéssel kezdődött a műsor, amelyben Babicsek Bernát Turay Ida színházbeli szerepeiből, legszebb pillanataiból láthattak a nézők megható jeleneteket. Ezek után felidézték a tavalyi díjátadót, ahol az első Babicsek Bernát díjat Borbély Richárd színész kapta meg, idén pedig Ember Márk vehette át, ami egy gyönyörű üvegplasztika és fél millió forint volt.

Tovább

Különleges Fergeteges látogatás és Babicsek Bernát díjátadó a Turay Ida Színházban

A Turay Ida Színház február 3-án egy különleges utazásra hív, ahol három különböző generáció, három erős nő és egy fergeteges komédia találkozik. Varsányi Anna vígjátéka két felvonásban olyan történetet mesél el, ahol a nevetés garantált, és az élettel való szembenállásból születik humor, a két felvonásos vidámság után kerül sor a Babicsek Bernát díjátadóra is.

Bemutatja: 
Turay Ida Színház

Tovább

Műfajok sokszínűsége a Turay Ida Színházban

A Turay Ida Színház a 2023/24-es évadban 5 új, izgalmas, nagyszínpadi bemutatóval és 2 gyermekelőadással készül közönségének, miközben a közkedvelt előadásait is repertoáron tartja. Ilyen többek közt a Fergeteges látogatás Pásztor Erzsivel a főszerepben, Hotel Mimóza, A vöröslámpás ház, A medve még mindig nem játék!, Bakancslista, Apácák, Hyppolit a lakáj, vagy az Osztrigás Mici.

Bemutatja: 
Turay Ida Színház

Tovább

Minden a feje tetejére áll a Hotel Mimóza előadásban

A Turay Ida Színház műsorán lévő Hotel Mimóza című darab egyet jelent a szellemes, ízléses és intelligens szórakozással, amit a hazai változat is igazol. A darabot Nemlaha György fordította, Mikó István rendezte. A nevetőizmainkat gyakran próbára tevő események szereplői beleadnak apait, anyait, élvezik a játékot, a szerepeiket. Náluk jobban csak mi lubickolunk a kapott élményekben, pompásan szórakozunk.

Bemutatja: 
Turay Ida Színház

Tovább

APÁCÁK, Regina és Roberta nővér elviszi a showt!

Amellett, hogy egy fantasztikus „apácashowt” láthat a Turay Ida Színház közönsége, a felhőtlen szórakozásra a két nagyszerű színművész Pápai Erika (azelőadás alatt többször is lemegy spárgába!) és Fehér Adrienn (aki miatt minden apácajelölt belépne a rendbe!) a garancia.  Természetesen a musical többi szereplője (Bódi Barbara, Szuromi Bernadett és Szőke Laura) szintén emeli a különleges este fényét.Az Apácák aktuális problémát járnak körül Nagy Viktor kiváló rendezésében.

Bemutatja: 
Turay Ida Színház

Tovább

A vöröslámpás ház - egy kis szívremegés, meg jó sok nevetés

A Turay Ida Színház színpadán hét remek színésznő és hat kiváló színész mesél el egy történetet úgy, hogy olykor beleremeg a szívünk, meg úgy, és ebből sokkal több van, hogy potyog a könnyünk a nevetéstől. Tanulságot is kapunk útravalóul, nem tanácsos senkit első látásra megítélni, mert nagyot tévedhetünk, az is lehet, hogy jobb, mint gondoltuk volna. A Hunyady Sándor műve alapján készült vígjátékot Topolcsányi Laura írta, zenéjét Berkes Gábor szerezte, a hangszerelés Maráth Viktor, a koreográfia Borbély Krisztina munkája. A darabot Tasnádi Csaba rendezte.

Tovább

Macskák után Egerek musical

A szellemes címet, Kovács András Ferenc költőtől vettem kölcsön, aki Egerek könyve című művével T. S. Eliot előtt tiszteleg. Az angol költő szerint minden macska egyéniség, és „mind versbe foglalható”, magyar költőtársa pedig megmutatta, hogy az egerek jelleme, éppen így rímbe szedhető. Mikó István is oszthatta az utóbbi gondolatot, így alkotótársaival életre hívta az Egerek című musicalt. Az egértársadalom apraját-nagyját felsorakoztató előadás magával ragadó, látványos, amiben éppen úgy megtalálhatják a szívükhöz szóló dalokat a gyerekek, mint a felnőttek.

Bemutatja: 
Turay Ida Színház

Tovább