komédia

Ben Hur komédia magyar módra

Egy mese Krisztus urunk korából. A monumentális nagyregény grandiózus színpadi változata, amelynek gigászi eredeti szerzője az óriási amerikai polgárháború hatalmas tábornoka, Lewis, vagy becenevén „Lew” Wallace. A Madách Színház ennek a 900 oldalas műnek minden egyes jelenetét elénk varázsolja mindezt röviden és humorosan. A fontosabb karaktereket négy színész (Magyar Attila, Szerednyey Béla, Nagy Sándor /Simon Kornél és Pálmai Anna / Trecskó Zsófia) kelti életre a RAM Colosseum színpadán.

Tovább

Vicces, királykisasszony?!? premier a Dumaszínházban

Április közepén - és májusban is látható - lesz a budapesti premierje Bereczki Csilla legújabb rendezésének, a Vicces, királykisasszony?!? c. humorelméleti mesejátéknak. A Szabó Borbála meséje alapján készült előadás a MANNA, a Váci Dunakanyar Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Dumaszínház koprodukciója, amelyet a Dumaszínházban nézhet meg a közönség.

Tovább

Moliére: Úrhatnám polgár - komédia újragondolva?

Moliére komédiáját újszerű elgondolásban vitte színre Csiszár Imre. A darab nagyon modern és nagyon abszurd. Viszont kedvenc színészeink: Fehér Anna, Újréti László, Béres Ilona, Láng József és Rékasi Károly lubickolnak a „gügye” karakterekben. Egy biztos ilyen komédiát sem látni mindennap a József Attila Színházban.

Tovább

Makrancos Kata - musical komédia a RAM-ban

Dráma, komédia, színpadi előadás vagy film, iskolai tanulmány, vagy esti szórakozás. Shakespeare eddig is az életünk része volt. Az angol drámaíró klasszikusa ezúttal azonban egy újfajta feldolgozásban kerül a színpadra. A Makrancos Kata musical komédia óriási sikerrel debütált a RaM Colosseumban. További előadások november 12-én és 17-én!

Tovább

Én, te őt! - Indul a Karinthy színház új évada

A háromfelvonásos komédiát nyáron már láthatták Tihanyban a Balaton és a színház szerelmesei, Verebes István rendezésében. A Karinthy színház 32. évadát ez a darab nyitja szeptember 13-án, amely egyáltalán nem tűnik szerencsétlen dátumnak. Következő előadások: szeptember: 14, 15, 29 és október: 3, 19 és 24. A szereposztás igen pazar: Lorán Lenke, Bajor Imre, Csonka András és Dobó Kata.

Tovább

Sógornők bemutató a Pesti Színházban

Hegedűs D. Géza rendezésében 13 nagyszerű színésznő tündököl. Egy nagyváros lakótelepén élő családanya bélyegek és matricák formájában hatalmas nyereményt nyer, melyet csak akkor tud levásárolni, ha már mindet füzetekbe ragasztotta. A boldog asszony meghívja testvéreit, sógornőit, szomszédait egy „ragasztó-partira”, ahol a felajzott asszonyok ragasztanak, beszélgetnek, panaszkodnak, miközben elfojtott indulatok szabadulnak fel, sorsok titkaira derül fény, és váratlan látogatók érkeznek.

Tovább