Eger

Webber musical Egerben

Először játszik Egerben Török Tamás. A fiatal színész majdnem elindult, hogy bejárja hajóval a világot, amikor Blaskó Balázs direktor felkérte, játsszon Egerben. Nem sokat gondolkodtam, mert ha megtalál egy főszerep, azt el kell vállalni. Izgalmas, hogy 20 év után újra előveszi a színház Webber világhírű musicaljét. Van olyan kollégám, aki az akkori előadásban is játszott, és most pl. József idősebb testvérét alakítja.

Tovább

Sikeres, gazdag kínálatú évet zárt az egri színház

18 előadást mutatott be az idei évadban az egri Gárdonyi Géza Színház. A teátrum rohamosan növekvő teljesítménye ellenére sajnos nem nőtt számottevően a központi támogatás, így az intézmény e tekintetben még mindig le van maradva a hasonló nagyságrendű színházak mögött. Eredményeik magukért beszélnek: mára a bérletes nézők száma meghaladja a 13500-at. Székhelyén a társulat 97 százalékos látogatottság mellett 316 előadást tartott. A tájelőadásokkal együtt több mint 350 előadást láthatott a 88600 néző.

Tovább

Rómeó és Júlia Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház új bemutatója Shakespeare egyik legismertebb drámája: a Rómeó és Júlia. Rómeót Endrédy Gábor, Júliát Bánovits Vivianne alakítja. A monumentális, ám mozgékony díszletet a Nemzet Művésze, a Jászai- és Kossuth – díjas Érdemes művész: Székely László tervezte, a klasszikus, ám letisztult formába álmodott jelmezek Pilinyi Márta rajzai alapján készültek.

Tovább

A palacsintás király bemutató Egerben

November 5-től a gyermeknézőket várja a Gárdonyi Géza Színház: Fésüs Éva üde és szeretnivaló zenés mesejátékát, A palacsintáskirály mutatja be a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen.

Tovább