díj

Péter Kata vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház nagy szeretettel emlékezik a legendás művésznőre, Ruttkai Évára, aki 2015-ben lenne 88 éves. A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Péter Kata kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapja alkalmából, december utolsó hetében adja át lánya, Gábor Júlia annak a színművésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Tovább

Bata Éváé a Ruttkai-emlékgyűrű

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Bata Éva kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapjának előestéjén, december 30-án adja át lánya, Gábor Júlia, annak a színésznek, aki abban az évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Tovább

Szabella Mercedesz, a Vígszínház öltöztetője kapta a Várkonyi Zoltán-díjat

Szabella Mercedesz 28 éve dolgozik a Vígszínházban és azóta is áldozatosan, nagy odaadással végzi öltöztetői munkáját. Lelkiismeretes, precíz és színházszerető kolléga, akire mindig számítani lehet. A Várkonyi Zoltán-díjat a rendező-igazgató özvegye, Szemere Vera alapította 1984-ben. Azóta minden évben a színház dolgozói titkos szavazással voksolnak egy műszaki vagy egy adminisztratív munkakörben dolgozó kollégára, akit Várkonyi Zoltán születésének évfordulója alkalmából tüntetnek ki.

Tovább

100. Vörös Oroszlán a Vígben, Venczel Vera Szepes Mária díjas

A Szepes Mária- díjat Venczel Vera, a Vígszínház Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író-dramaturg kapta 2015. január 8-án, a nagy sikert arató A vörös oroszlán című monodráma előadásáért, a darab 100. előadásán. A díjat Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke adta át.

Tovább

Csukás István-díjat alapított Őze Áron

Őze Áron a Pesti Magyar Színház igazgatója Csukás István nevét viselő díjat alapított augusztus végén a budapesti Mesemúzeumban. Mint az ismeretes Őze Áron az idei évben ismét leadta pályázatát a Hevesi Sándor téren álló színház igazgatói állására. A díj alapítása, a vezető pályázatának egyik kiemelkedő része.

Tovább

Dés László Életműdíjat kapott

Sose halunk meg, Szerelem első vérig, A dzsungel könyve, Patika, Üvegtigris, Valahol Európában, A miniszter félrelép... számos film és sorozat, mindenki által ismert dalokkal, melyek mind-mind az ő szerzeményei. Egyszerre jazz- és popzenész, zongorista, klarinétos és szaxofonos; műfajokon átívelő multiinstrumentalista, aki a fél világot bejárta muzsikusként. A közönségsikerek mellett a szakma is évtizedek óta elismeri. Olyannyira, hogy 2014-ben, nem sokkal a 60. születésnapja után Fonogram Életműdíjban is részesült.

Tovább

Fesztbaum Béláé a Ruttkai-emlékgyűrű

A Vígszínház nagy szeretettel emlékezik a legendás művésznőre, Ruttkai Évara, aki 2013-ban lenne 86 éves. A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Fesztbaum Béla kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapja alkalmából, december utolsó hetében adja át lánya, Gábor Júlia annak a színművésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Tovább

Metálosoktól kap Gumizsiráf-életműdíjat Korda György

A Kettőnégy zenei blog stábja október 31-én a budapesti Dürer Kertben immár hetedik alkalommal adja át a Gumizsiráf-díjakat a metalszakma legfényesebben ragyogó csillagainak. A beöltözős Halloween buliban ezúttal diszkófeldolgozásokat adnak elő a fellépő zenekarok. Az est sztárvendége az életműdíjas Korda György és párja, Balázs Klári.

Tovább

Vastaps-díj a Nagy négyes c. darabnak

Kihirdették az idei Vastaps-díj nyerteseit, amelyek között a Nagy négyes kapta a legjobb előadásnak járó elismerést és Molnár Piroska hozta el a legjobb női alakításért járó díjat. A produkciós iroda 2009-ben a Hat hét, hat tánc c. darabjáért és Kulka János alakításáért szintén megkapta a salgótarjáni színházlátogatók elismeréséül szolgáló díjat.

Tovább

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait

A Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként ünnepélyesen átadták a Városmajori Szabadtéri Színpadon 2013. június 15. és július 18. között megrendezett Városmajori Színházi Szemle díjait. A legjobbak között van Vidnyánszky Attila, Rácz József, Hirtling István, Trokán Anna, Trokán Nóra, Porogi Ádám és a Söndörgő.

Tovább