Ősbemutatók és Mozart a világhírű Ulucan testvérek előadásában

Idén novemberben (23-án) indul a Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral című klasszikus zenei koncertsorozat a MOM Kulturális Központban. A sorozat első alkalmaként az Anima Musicae Kamarazenekar és az Ulucan testvérek közös koncertjét hallgathatjuk meg. A folytatásban december 16-án Kirill Troussov lép fel, illetve 2018 márciusában két koncerttel is megörvendeztet minket az Anima Musicae és vendégei.

A műsorban két Mozart-klasszikus (Esz-dúr sinfonia concertante K. 364 és A-dúr szimfónia no. 29, K. 201) mellett két izgalmasnak ígérkező ősbemutató is felcsendül majd: Onur Türkmen: Versenymű két hegedűre, zongorára és vonósokra, valamint Michael Elison: Versenymű két hegedűre, zongorára és vonósokra.

A világ élvonalába tartozó Ulucan testvérek – vagyis Özcan, Birsen és Aysen – gyermekkorát neveltetésüknek köszönhetően a művészet és az emberségesség légköre járta át, és a testvérek talán ennek is köszönhetik, hogy utóbb mindhárman szenvedélyes és világszerte ismert muzsikussá váltak. Az eddigiekben olyan neves zenekarokkal játszottak együtt, mint az English Chamber Orchestra, az Amsterdam Sinfonietta, a Vienna Chamber Orchestra vagy a Philharmonia Orchestra London, és felléptek többek között Maxim Vengerov, Msztyiszlav Rosztropovics és Fazil Say kamarapartnereként. Az Anima Musicae Kamarazenekarral közös koncertjükön Aysen Ulucan hegedűn, Birsen Ulucan zongorán, Özcan Ulucan pedig hegedűn és mélyhegedűn játszik.

Napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációja, az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből. Eltökélt szándékuk, hogy közbenjárásukkal a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, hogy ezzel is segítsék egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását. Emellett kortárs darabokat is előszeretettel játszanak, koncertjeiken az ősbemutatók sem ritkák. A Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar klasszikus zenei koncertsorozata olyan világhírű szólisták közreműködésével valósul meg, mint Giovanni Guzzo, Maxim Rysanov, Kirill Troussov, valamint az Ulucan testvérek, akik egytől egyig a világ zenei élvonalába tartozó, szenvedélyes fiatal sztárok.

A műsorban izgalmas ősbemutatók mellett a legkedvesebb klasszikus zenei kincsek is helyet kapnak, így egyszerre élhetjük át az újdonság varázsát és adhatjuk át magunkat a jól ismert klasszikusoknak virtuóz, profi és egyúttal friss és újszerű előadásban, amennyiben jegyet váltunk a 2017. november 23-án, este fél 8-as kezdéssel megrendezésre kerülő koncertre – vagy a koncertsorozat ezt követő bármely alkalmára.

A koncertekre egy alkalmas jegyek és négy alkalmas bérletek is válthatók, előbbiek 3500 Ft, 2800 Ft, 2000 Ft, 1200 Ft, míg utóbbiak 12 000 Ft, 9000 Ft, 6500 Ft és 3500 Ft áron. Diák- és nyugdíjasjegyek kizárólag a 2000 Ft-os helyekre, 1000 Ft-os áron vásárolhatók. Jegyek a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában kaphatók. Bérleteket a http://momkult.jegy.hu//seasonticket.php linken keresztül lehet vásárolni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.