A Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál sztárvendége a világhírű Mungo Jerry

Idén 10. alkalommal rendezik meg Győrben a Boogiefesztet 2017. december 7. és 9. között. A Boogiefeszt immár egy kerek évtizede minden évben a boogie-woogie, a blues és a feledhetetlen szórakozás fesztiváljaként pezsdíti fel Győr-szerte a fagyos téli hangulatot. A 10. Jubileumi Boogiefeszt – Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivál sztárvendége ezúttal nem kisebb nevű előadó lesz, mint az In the Summertime c. világsláger szerzője és előadója, Ray Dorset (Mungo Jerry).

Győrben pedig most először lesz élőben hallható és megtapasztalható a „Mungomania”-életérzés. Az esemény fényét tovább emeli, hogy Ray Dorset ezúttal közösen zenél majd a fesztivál házigazdájával egy fergeteges jubileumi koncertshow keretében december 9-én, a győri Audi Arénában. Az estre ellátogatók különleges zenei élménynek és természetesen hatalmas bulinak nézhetnek elébe, ugyanis egy rendkívül pörgős és sok humorral fűszerezett, egész estés show-műsor vár rájuk.

A fesztivál előadói közt a műfaj legrangosabb külföldi művészeit, a hazai zenei élet kiemelkedő zenészeit, valamint profi világbajnok táncosokat találunk. Érdekesség, hogy a vendégelőadók közt egy olyan zongoristát is láthatunk és hallhatunk majd, akit rokoni szálak fűznek Liszt Ferenchez, továbbá egy olyan amerikai énekesnő is fellép a fesztiválon, aki már több Broadway-szereplést is maga mögött tudhat. A három napos fesztiválra hét országból összesen 12 fellépő érkezik, köztük olyan nagy nevekkel, mint Nicolle Rochelle vagy Christoph Steinbach, aki napjaink egyik legvirtuózabb boogie-woogie zongoristája. A visszatérők közt üdvözölhetjük Albert Koch szájharmonika-művészt vagy a lengyel Cherubinski & Cherubinska táncos-testvérpárt, akik hazájukban ötszörös bajnokok, és jelenleg a világranglista második helyezettjei.

A fellépők felsorolásából természetesen nem maradhat ki Dániel Balázs és formációja, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió sem. A rutinos fesztiválra járók már jól tudják, hogy Balázs egyben a fesztivál házigazdája és főszervezője is. A fiatal győri zenész nemcsak a legvirtuózabb magyar boogie-woogie zongorista, hanem egyúttal a műfaj magyarországi nagyköveteként is ismert. A Mr. Firehand művésznéven előretörő ifjú zenésztehetség hazai sikeres fellépései mellett rendszeresen koncertezik Európa-szerte, sőt már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott. Balázs formációja, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió jelenleg az egyetlen olyan magyarországi zenekar, amely tradicionális felállásban játszik boogie woogie-t egész estés produkció keretében. A tagok technikai tudásához remek hangulat, ütős poénok és a játékukat fűszerező színes elemek társulnak, az idei fesztiválra pedig igazi különlegességekkel készülnek.

A boogie woogie nemcsak a rock and roll őse és a jazz egyik válfaja: egyszerre zene, tánc és életérzés. Pezsgés, vidámság, a ritmus és a virtuozitás játéka, valamint zenei és táncos improvizációk jellemzik – mindezeknek köszönhetően a 30-as és 40-es évek Amerikájának zenei stílusa az első pillanattól fogva magával ragadja hallgatóját. Decemberben tehát mindenkinek Győrben a helye, aki lábában érzi a boogie-t – és annak is, aki még nem, mert ha valahol, akkor itt egészen biztosan magával ragadja és egy életre beszippantja majd a boogie-láz!

Időpont: 2017. december 9.
Helyszín: Győr , AUDI Aréna, 19 óra

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.