20. Zsidó Kulturális Fesztivál Budapesten

Mint húsz éve mindig, a nyár idén is a zsidó kultúra ünnepével búcsúzik Budapesttől: a fővárosban szeptember 3-14. között tart a Zsidó Kulturális Fesztivál, amely mára Európa legnagyobb és legelismertebb zsidó kulturális programsorozatává nőtte ki magát. A fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan számos könnyű- és komolyzenei koncerttel, színházi és irodalmi programmal várja az érdeklődőket a fesztiválnak otthont adó, különleges varázsú, gyönyörű helyszíneken.

Fellép többek között a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár, a Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal, a Budapest Jazz Orchestra, Joanne Faulkner amerikai jazz-díva, Balázs János zongoraművész, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar, Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, Európa három vezető kántora - Shmuel Barzilai, Nikola David, Nógrádi Gergely -, Malek Andrea, Korcsolán Orsolya, Sass Sylvia, Fesztbaum Béla. Színpadra állítják többek között Karinthy Ferenc egyik drámáját, Nóti Károly leghíresebb bohózatát, de megnézhetik a Somnakaj című cigány musicalt is

A fesztivál „előprogramjaként” augusztus 27-én a Frankel Leó úti Zsinagógában egy vidám nyárbúcsúztató klezmerestre várják a közönséget.

Finoman szól majd a jazz, a klezmer, a hegedű és a zongora, dübörög a rock and roll, slágerek szállnak az éjben: ezt kínálja az eleven, kortárs közép-európai zsidó kultúra, ahogyan a szemünk előtt zajlik éppen.

A Fesztivál helyszínei:
Dohány utcai Zsinagóga
Goldmark terem
Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga
Bethlen téri Zsinagóga
Frankel Leó úti Zsinagóga
Óbudai Társaskör
Magyar Rádió Márványterem

Bővebb információ és jegyek: www.zsidokulturalisfesztival.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.