Szinetár Dóra musical slágerekkel tér vissza

Szinetár Dóra az elmúlt 30 év legkedvesebb musical emlékeit gyűjtötte össze Újratervezés c. nagylemezén. Az énekesnő gyermekkora óta énekel színpadon, így több száz dal közül választotta ki az albumra kerülő tizennégyet, amelyek mindegyikéhez személyesen is kötődik. Dóra nem titkolt célja többek közt az volt, hogy a hallgatók is másként közelítsenek a már jól ismert musical slágerekhez.

A lemez készülése mögött éveken át tartó vívódás állt: „Néhány évvel ezelőtt elkezdtem azt érezni, hogy kinőttem a musical műfajból, már nem az enyém. Mélyebb, bölcsebb, világmegváltóbb műfajra vágytam.” Pár évnyi szárnynyitogatás után azonban az énekesnő visszakanyarodott a gyökerekhez: „Rájöttem, hogy ha új zenei utat keresek, akkor előbb meg kell fogalmaznom, hogy milyen is a „régi”, amiben 20 éve élek, és amiért néha a mai napig is tudok rajongani. Eldöntöttem, hogy nem a műfajnak kell hátat fordítani, hanem más megközelítésben kell a musicalek felé fordulnom. Az alapműfaj és a dalok tökéletesek, csak nem mindegy, hogyan nyúlok hozzájuk.”

A musical műfaja tehát adott volt, már csak az maradt hátra, hogy a tökéletes dalok kerüljenek a lemezre. Az Újratervezés egyszerre sirat meg és csal mosolyt az arcunkra, ejt jóleső nosztalgiába és zökkent ki onnan. Olyan szívszorító dalokat hallhatunk újra, mint a Nyomorultakból ismert „Senkim már” és „Váracska”, a Valahol Európában címadó száma vagy éppen a Légy jó mindhalálig „A szívek melegében”. A melankolikus dalok mellett felcsendülnek vidám, mosolygós dalok is, mint az Ózból jól ismert „Túl a szivárványon”, az Olivér örök vidám „Umpappa”-ja, illetve a Funny Girl legismertebb dala, a „Napfényt akarok látni”.

A lemezen további nyolc musical sláger kapott helyet, a végeredmény egy minden generáció számára szórakoztató anyag lett.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)