CSILLAGOK HÁBORÚJA érdekességek és kulisszatitkok!

A fanatikus rajongók az Ébredő erő kapcsán sok érdekességet szeretnének tudni a szériával kapcsolatosan. Összegyűjtöttünk pár információt, hogy teljes legyen a Star Wars-saga háttere is!

Az Ewok macikat egy amerikai törzsről nevezték el, a Miwokokról. Az ő területükön vették fel az Endor bolygó erdőiben játszódó jeleneteket. Az első filmforgatás előkészítése kemény dió volt, rengetegen utasították vissza Lucas munkáját – a nagyobb kiadók mindegyike -, mert szerintük az embereket nem érdeklik az ilyen abszurd, gyerekes dolgok.

Han Solo a forgatókönyv egy korai változatában egy kopoltyús, nagydarab, orr nélküli Jediként szerepelt,

Yoda szerepére eredetileg egy majmot képzeltek el, aki maszkot viselt volna a forgatás alatt. Szerencsére sikerült lebeszélniük a rendezőt ezen lehetőségről, főként arra hivatkozva, hogy a majom nem tűri meg magán a maszkot huzamosabb ideig, és csak hátráltatná a munkálatokat. Így esett a választás végül Stuart Freeborn jelmeztervezőre, akinek pazar munkáját Frank Oz, Miss Röfi szinkronhangja keltette életre.

A rohamosztagosok többsége úgy fogja a fegyvert, mintha balkezesek lennének. Egy tervezési hiba miatt a jobbkezes fogás kényelmetlen és akadályozó volt a jelmezekben.

Az első filmben C-3PO egy hatalmas csontváz, a krayt sárkány maradványai mellett látható. A stáb a forgatás után otthagyta a sivatagban a kelléket, és amikor a Klónok támadása miatt újra felkeresték a sivatagi helyszínt, mindent úgy találtak, ahogy több mint húsz éve hagyták.

A Millenium Falcon kinézetét George Lucas étkezés közben találta ki, amikor is ránézett hamburgerére és a mellette fekvő olívabogyóra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.