könnyűzene

Dallamos Villamos - A 4-es villamos vonalán

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos. A rendhagyó járaton egész délután élő zene mellett utazhat a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is. A hagyományokhoz hűen a 4-es vonalán járó nosztalgia szerelvény mindkét kocsijában fiatal muzsikusok utaznak majd, akik végállomástól végállomásig vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat, így plusz költséget sem jelent az utazóknak.

Tovább

Korda György életmű-koncertturné

Korda György 55 éve alkot, dolgozik, énekel, és minden kérésnek eleget tesz, ha a közönségről van szó. A közönség iránti feltétlen szeretetének és alázatának is köszönhető, hogy az 1958-ban először színpadra lépett előadóművész a mai napig óriási népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. Korda György fáradhatatlan: hajtja a zene és az élet szeretete, minden koncertjén töretlen energiával, kedvvel, humorral szórakoztatja a közönségét. Idén október és december között országos - majd 15 városban - ad különleges koncertet!

Tovább

Klasszikus dallamok modern stílusban – a Fourtissimo számára a zene a lényeg, műfaji kötöttségek nélkül

A kvartett a zenén keresztül kommunikál közönségével, a stílus vagy műfaj nem fontos, a muzsika szeretete sokkal inkább. Koncertjeik népszerűek új zenei anyaguk még idén megjelenik.Leginkább a jelenről és a jövőről beszélgettünk velük.

Tovább

XIII. VilágVeleje Fesztivál két helyszínen

A VilágVeleje Produkció immár 13 éve szervezi a legnagyobb évindító fesztivált, de a tizenharmadik alkalomra minden eddiginél nagyobb bulival várja a látogatókat! Január 14-én, szombaton egy éjszakán át a hazai élvonal legaktuálisabb produkciói, meglepetésekkel, vendégekkel! A helyszín ezúttal a SYMA Csarnok.

Tovább

Kulturális sokszínűség Mága Zoltán Újévi koncertjén

A legendás tenor, Placido Domingo művésztársai, a legrangosabb teátrumok ünnepelt előadói lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei. Mario Frangoulis görög tenor, Michaela Oesta amerikai szoprán, és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag Georgina von Benza kápráztatja el a közönséget a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas Arénában. A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien és Charlie lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén január 1-jén.

Tovább

Paul Lakatos & Budapest Jazz Orhestra

A Budapest Jazz Orchestra az elmúlt években számos nemzetközi és hazai sikert ért el a kortárs jazz zenei produkcióival. A zenekar a magyar könnyűzenei élet számos kiválóságával dolgozott együtt, számtalan koncerten, lemezfelvételen.
2012. nyarán a Columbus Pub színpadán egy különleges koncerten először lépett színpadra Lakatos Pál gitárművész a zenekarral. A folytatás hallhatjuk október 31-én a Stefánia Palotában.

Tovább

Egy díva éjszakája – Rácz Kati az Orfeumban

Dzsessz-, funky- és popklasszikusok, a 20-50-es évek slágerei a mulatók dívájával. Közreműködik a Flush együttes. Rácz Kati, az igazi bárkirálynő – emellett a hazai dzsessz és funky utánozhatatlan hangú képviselője április 17-én egy igazi showt varázsolt a pesti mulató színpadára!

Tovább

Budapest Jazz Orchestra: Aki autón járni óhajt, lemezbemutató koncert

A Budapest Jazz Orchestra tematikus koncertsorozatai mellett, 2015. február 14-én este, négy énekes szólista: Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Szolnoki Péter, Molnár Gábor közreműködésével készül budapesti lemezbemutató koncertjére a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

Tovább

A Dal 2015 - Kottakönyvben a legjobb 30 dal!

Idén első alkalommal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi fordulójához és a legjobb 30 dalhoz kapcsolódóan Kottakönyvet ad ki a Zeneszöveg.hu és az MTVA. A Dal elődöntőivel egy időben megjelenő kiadvány kifejezetten a zenekedvelő nagyközönség számára készült, s olyan formában tartalmazza a kottákat, hogy azok énekelhetőek és gitárral vagy zongorával is könnyen eljátszhatóak legyenek.
A kiadvány több, mint 140 oldalon keresztül mutatja be A Dal hazai elődöntőjébe jutott szerzemények kottáit, világos, érthető, könnyen játszható formában.

Tovább

Pesti Sikk az Orfeum műsorán

A Pesti Sikk nevéhez hűen a 20-40-es évek magyar sanzonjait, őszinte zenei vallomásait hivatott előadni. Dalok a szerelemről, a barátságról, a könnyed szórakozásról, a pesti életről. Egy hamisítatlan század eleji hangulat éled újjá a kultúrmissziót teljesítő, egyetlen pesti mulatóban. A Pesti Sikk – nevéhez hűen – a 20-40-es évek magyar sanzonait, őszinte zenei vallomásait hívatott előadni. Szeptember 17-én 21 órakor ismét egy zenei időutazás részesei lehetünk!

Tovább