Anima Musicae

Ősbemutatók és Mozart a világhírű Ulucan testvérek előadásában

Idén novemberben (23-án) indul a Világsztárok az Anima Musicae Kamarazenekarral című klasszikus zenei koncertsorozat a MOM Kulturális Központban. A sorozat első alkalmaként az Anima Musicae Kamarazenekar és az Ulucan testvérek közös koncertjét hallgathatjuk meg. A folytatásban december 16-án Kirill Troussov lép fel, illetve 2018 márciusában két koncerttel is megörvendeztet minket az Anima Musicae és vendégei.

Tovább

Liszt-díjas hegedűművésszel koncertezik az Anima Musicae Kamarazenekar

Világklasszis magyar hegedűművészek közreműködésével kezdett koncertsorozatba az Anima Musicae Kamarazenekar a MOM Kulturális Központban a 2016/17-es évadban. A hegedű mesterei címmel indított koncertsorozat következő eseményén, január 27-én Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész mutatkozik be az együttes szólistájaként. A különleges műsorban Ignace Pleyel D-dúr hegedűversenye mellett Mozart-szerzemények csendülnek fel.

Tovább

Együtt csendülnek fel Bach és a XX. század remekművei – Pusker Júlia és az Anima Musicae Kamarazenekar tolmácsolásában

Sokszínű, térben és időben is tágas intervallumot felölelő koncertélményben lehet részük mindazoknak, akik november 29-én ellátogatnak a MOM Kulturális Központba Pusker Júlia és az Anima Musicae Kamarazenekar közös koncertjére. A változatos programban Arthur Honegger Hymne H 33 című műve, Johann Sebastian Bach d-moll hegedűverseny 1052r-e, Szőllőssy András Addiója és Dmitrij Sosztakovics kamaraszimfónia op. 110a-ja csendül fel.

Tovább

Anima Musicae – értékes és igényes zeneművek – bensőséges hangulat

A népszerű kamarazenekar a koncertszezon elindulásával folyamatosan valami új és egyedi dologgal kísérletezik. Így jött létre – a jövő évadra is átnyúló – Hegedű mesterei - október 14-én MOM - bérletes koncertsorozat. Ennek apropóján és magáról a zenekarról is beszélgettünk G. Horváth László művészeti vezetővel.

Tovább